Quantcast
Channel: Co-Workx
Viewing all articles
Browse latest Browse all 77

LinkedIn Stories: wat kunt u met deze gloednieuwe functie?

$
0
0

U bent vast bekend met de Stories-functie van socialmediaplatforms zoals YouTube, Facebook en WhatsApp. Nu voegt LinkedIn zich sinds kort ook bij dat groepje en Nederland is het eerste Europese land waarin deze functie wordt getest. De vraag is nu: wat kunt u als marketeer ermee?

Stories zijn dus geen onbekend fenomeen in het socialmedialandschap. U uploadt een verhaal en dat verhaal blijft 24 uur online. De Stories-functie op LinkedIn geeft u de kans deze verhalende techniek in te zetten voor professionele doeleinden. U deelt op LinkedIn geen verhalen over een voetbalwedstrijd waar u bij aanwezig bent of over zelfgemaakte muffins die u uit de oven haalt. Op LinkedIn gaat het eerder over een seminar dat u bijwoont of over een nieuw product van uw organisatie.

Student Voices

Deze functie komt niet helemaal uit de lucht vallen. In 2018 bracht LinkedIn een vroege versie van LinkedIn Stories genaamd ‘Student Voices’ uit. De bedoeling achter deze functie was om studenten ervaringen als stages, carrièrebeurzen en klassikale producten met hun netwerk konden delen. De studenten konden zichzelf op een unieke manier profileren en de aandacht van onder meer recruiters trekken. Student Voices was alleen voor Amerikaanse studenten beschikbaar, maar het gaf ons een voorproefje van hoe een dergelijke functie op LinkedIn ingezet kon worden.

In the moment

In een onderzoek van Fohr is te zien dat influencers meer gebruikmaken van de Stories-functie om een bericht te posten en minder gebruikmaken van een permanente post. Dat is op zich geen gekke gedachte: Stories geeft de gebruiker de kans om een verhaal in the moment te delen. De content die u op LinkedIn Stories deelt, moet makkelijk verteerbaar zijn. Uw publiek hoeft geen minuten te besteden aan het lezen of bekijken van de content. Stories geeft professionals de kans om op een veiligere manier met hun content te experimenteren. De post is hooguit 24 uur live. U kunt content delen en kijken wat voor reacties het oplevert. Als u reacties binnenkrijgt, zijn ze privé en voor niemand zichtbaar behalve voor u. Daarnaast kunt u met Stories verwijzen naar een permanente post. Ook kunt u op deze plek linken naar een specifiek pagina op uw website.

Content to share

Wat voor soort content kunt u delen met LinkedIn Stories? Er zijn veel opties om te overwegen, alleen moet u goed in ogenschouw nemen of het relevante content voor u of uw organisatie is. Hier zijn een aantal contentideeën voor LinkedIn Stories:

– Personeel voorstellen;

– Breaking news;

– Het bijwonen van een event of beurs;

– Productlancering of aankondiging van een nieuwe dienst;

– Nieuwe vacature online;

– Q&A-sessie;

– Livestream uitzenden;

– Awareness creëren voor inhoudelijk verdiepende content zoals whitepapers en factsheets.

Met de content die u deelt, kunnen verschillende doelen bereikt worden. U kunt uw doelgroep op de hoogte houden van de ontwikkelingen binnen/over uw organisatie. Ook kunt u ze informeren middels aankondigingen over uw merk of dienst. Hiermee creëert u awareness en verwijst u vervolgens naar uw website. U kunt zichzelf ook als thought leader positioneren. Dat doet u bijvoorbeeld door vragen van uw community te beantwoorden via een Q&A-sessie.

Dus….

Is het een waardevolle toevoeging voor LinkedIn? Zeker. Het geeft professionals de mogelijkheid om creatieve manier informatieve content te delen. Probeer bij uzelf goed na te gaan welk marketingdoel u met LinkedIn Stories wilt bereiken. Bedenk dan welk content u in wilt zetten.

Gaat u LinkedIn Stories inzetten? Wat vindt u van deze functie? Laat het ons weten in de comments.

Het bericht LinkedIn Stories: wat kunt u met deze gloednieuwe functie? verscheen eerst op Co-Workx.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 77